# SEO TIP 4 Plaats je belangrijkste zoekwoord in de eerste paragraaf.

Speeddaten met Google

Zoekwoorden invullen op de pagina’s (achter de schermen) van jouw website zorgen ervoor dat Google een signaal krijgt om jouw website mee te nemen in mogelijke zoekresultaten.

Binnen een fractie van een seconde gaat Google de zoekvraag wereldwijd matchen met o.a. zoekwoorden die op websites staan ingegeven. Speeddaten met Google noemt ik het ook wel.

Maar wat nu als je geen zoekwoorden instelt? Dan kan Google je niet matchen en kunnen bezoekers, en potentiele klanten, je niet vinden. Het is dan alsof je een winkel bent begonnen maar niemand hebt verteld dat je open bent.

Zoekwoorden kan je achter de schermen aan een pagina of afbeelding meegeven aan de hand van verschillende plug-ins. Maar wat je niet moet vergeten is de locatie van het zoekwoord in de tekst.

Een zoekwoord krijgt namelijk meer waarde als hij terugkomt in de tekst op de betreffende pagina. Sterker nog hoe eerder het zoekwoord terugkomt in de tekst hoe belangrijker Google hem zal beoordelen.

Op een hele eenvoudige manier kan je jouw website een handje helpen om gevonden te worden. Met het juist inzetten van zoekwoorden kan je bovendien aanzienlijk besparen op Advertentiekosten op Google.

Not a Parrot HQ

Gluck auf 5
6446 BS Brunssum
Nederland
(bezoek alleen op afspraak)

©Not a Parrot  |  Kvk 68237057 | BTW 173789742B01 Algemene voorwaarden   Cookie- & Privacy beleid  |  Contact