# SEO TIP 6 Zorg ervoor dat je website snel is.

3 seconde regel

Een trage website is dè grootste ergernis van iedere website bezoeker. Sterker nog uit onderzoek is gebleken dat bezoekers bereid zijn om maximaal 3 seconden te wachten tot een website is geladen. Duurt het langer? Dan ben je gewoon een potentiële klant kwijt.

Een trage website kan verschillende oorzaken hebben;

  1. Trage webhosting

Sommige webhosting providers bieden tegen lage kosten een webhosting pakket waar jij jouw website op kan zetten. Het nadeel is vaak dat jij een server deelt met honderden andere klanten wat tijdens piekmoment zorgt voor een enorme afname van de snelheid van jouw website.

Kies zorgvuldig jouw webhosting partner uit en bezuinig hier alsjeblieft niet op!

  1. Te grote afbeeldingen en video’s

Vaak zien we leuke afbeelding, kopen ze of hebben ze zelf gemaakt en zetten ze 1 op 1 over op de website. Gevolg à de website staat gevuld met enorme fotobestanden die de snelheid omlaag halen aangezien het lang kan duren om een grote foto te laden.

Je kan met verschillende tools eenvoudige tools eenvoudig de bestandsgrootte verkleinen zonder dat je het formaat verkleint. Een goede website is bijvoorbeeld; www.tinyjpg.com

  1. Verkeerde indeling (laadvolgorde) van jouw website

Oudere website zijn zo ingedeeld zat zij alleen zichtbaar worden als alle onderdelen van een website geladen zijn. Wanneer er dan bijvoorbeeld 1 element is van jouw website dat voor vertraging zorgt zal je hele website vertraging oplopen.
Tegenwoordig worden website logischer ingedeeld en bouwt een website zich op waardoor hij veel sneller zichtbaar is voor de bezoeker. 

Slechte zoekmachine ranking

Wist je dat een trage website er zelfs voor kan zorgen dat Google je slecht gaat ranken? Wanneer Google jouw website wilt benaderen en hij moet te lang wachten zal hij je overslaan. De snelheid van een website is een belangrijk onderdeel voor Google bij het beoordelen van jouw website. Het zou zonde zijn als het hier al fout loopt en bezoekers je website niet eens te zien krijgen.

Zorg er dus voor dat jouw website snel is en loop geen klanten meer mis! Not a Parrot kan jou verder helpen met het SEO-proof maken van jouw website. Benieuwd hoe snel jouw website is? Vul hieronder je naam, email en website in en wij sturen je verschillende testresultaten op waar je verder mee aan de slag kan.

Not a Parrot HQ

Gluck auf 5
6446 BS Brunssum
Nederland
(bezoek alleen op afspraak)

©Not a Parrot  |  Kvk 68237057 | BTW 173789742B01 Algemene voorwaarden   Cookie- & Privacy beleid  |  Contact