# SEO TIP 9 Maak je website mobile friendly

laptop with tablet and smart phone on table

Nederland is een mobiel land

Wereldwijd gebruiken meer dan 1,2 miljard mensen hun telefoon om op het internet te gaan. En 80% van deze gebruikers gaat iedere dag op het internet. En wist je dat Nederland binnen Europa op kop staat wat betreft mobiel internet gebruik? Dit is dus enorme potentiele markt die je niet mag vergeten! Of je nu diensten of producten aanbiedt, steeds meer Nederlanders voeren al hun internet activiteiten uit op hun mobiel.

Mobile vs Desktop

Maar moet je dan een keuze maken of je jouw website in een mobiele versie gaat maken of in een desktop versie? Nee gelukkig niet! WordPress is uitermate geschikt om een website zowel desktop vriendelijk als mobiel vriendelijk te maken. Sterker nog er zijn genoeg toepassingen binnen WordPress die het mogelijk maken om zelfs 2 verschillende soorten websites te maken.

Je moet heel goed kijken naar jouw doelgroep waar je de meeste tijd en erngie in wilt steken. Wanneer je jouw doelgroep weet kan je aan de hand van verschillende onderzoeken snel achterhalen of jouw bezoekers jouw website zullen bezoeken vanaf een desktop of laptop of vanaf een telefoon of tablet.

5 beste tips voor een mobile friendly website

  1. Hamburger menu

Verberg je lange horizontale menu en laat deze veranderen in een hamburger (blokje dat je kan uitklappen)

Veel WordPress themes doen dit al automatisch en anders zijn er verschillende plug-ins die je deze mogelijkheid geven.

  1. Toon niet alles

Op een mobiele versie van je website kan je er voor kiezen om niet alle teksten te laten zien. Sterker nog soms is dat zelfs aan te raden. Een mobiel of tablet heeft een veel kleiner scherm, zorg er dan voor dat deze niet vol staat met tekst.

  1. Haal lege ruimte weg

Controleer goed of lege ruimtes die je hebt toegevoegd op de desktop versie van je website wel mooi worden getoond op de mobiele versie of dat deze kunnen worden weggehaald.

Dit kan je doen bij de instellingen van je website door een element bijvoorbeeld onzichtbaar te maken voor de mobiele en tablet versie van je website.

  1. Uitlijnen

Kies voor een prettig leesbare uitlijning van je teksten en dit kan betekenen dat dit anders is dan op een desktop versie van je website.

  1. Whatsapp

Het kan soms even duren voordat klanten contact met je op willen of durven nemen. Verlaag die drempel door een Whatsapp functie toe te voegen op de mobiele versie van je website.

Not a Parrot HQ

Gluck auf 5
6446 BS Brunssum
Nederland
(bezoek alleen op afspraak)

©Not a Parrot  |  Kvk 68237057 | BTW 173789742B01 Algemene voorwaarden   Cookie- & Privacy beleid  |  Contact